1. Lees altijd eerst goed het etiket in je jeans. Volg de instructies zoals gemeld, dit kan namelijk per jeans verschillen.
  2. Het is belangrijk dat je alle zakken controleert en leegt.
  3. Was je jeans altijd binnenstebuiten met knopen en ritsen gesloten, zo voorkom je beschadigingen aan de jeans tijdens het wassen
  4. Het beste is om jeans apart te wassen van andere kleding. Was lichte en donkere Jeans apart om verkleuring te voorkomen. Stop nooit meer dan 4 of 5 jeans tegelijk in de wasmachine in verband met het maximale trommelgewicht.
  5. Was de jeans op het ‘fijn was’ programma, bij voorkeur op 30 graden.
  6. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. Dit staat meestal aangegeven op de verpakking van het wasmiddel. Ook zijn er tegenwoordig speciale wasmiddelen voor Jeans. Ook is het altijd beter om met vloeibaar wasmiddel te wassen dan met poeder. Let op: niet alle jeans zijn geschikt voor het gebruik van wasverzachter, kijk daarvoor op het label van je jeans.
  7. Haal de Jeans direct uit de wasmachine na beëindiging van het wasprogramma.
  8. Hang de Jeans aan de waistband op, bij voorkeur niet in de directe zon. Hangt de Jeans wel in de volle zon? Hang hem dan binnenstebuiten op om verkleuring te voorkomen.
  9. Stop de jeans niet in de droger. Dit kan ervoor zorgen dat de Jeans verkleurt en krimpt. Mocht je Jeans elastan bevatten kan dit door de droger stuk gaan waardoor je Jeans niet meer aansluit en uitloopt.